JustMBK.nl

Op de laatste vrijdag van oktober is traditioneel de start van de NSG mountainbike tocht. We raden aan de informatie zorgvuldig door te lezen, zodat niets een succesvolle deelname in de weg kan staan.  Nieuw dit jaar een GPS navigatie gravelbiketocht (zie kader GRAVELBIKE GPS).

2023: LET OP! START EN FINISH LOCATIE : Camping  NEDERRIJKSWALD, ZEVENHEUVELENWEG 47 6571 CH IN BERG & DAL (Nijmegen).   

**Aanmelden Vanaf 9.15 uur kunt u zich aanmelden.  De koffie staat klaar en u ontvangt bij de aanmelding alle wedstrijdbenodigdheden. Deze bestaan uit  een stuurbordje, noodnummer en verdere deelnemers informatie.

**Parkeren Er is voldoende parkeerplaats op de locatie van Camping Nederrijkswald

**Stuurbordje met startnummer Deelname is alleen mogelijk voor geregistreerde deelnemers, u bent verplicht om het door de organisatie verstrekte stuurbord voor de toertocht op de juiste manier aan het stuur van je mountainbike te bevestigen. Het startnummer geeft recht op deelname aan de toertocht. U bent met het startnummer tevens herkenbaar voor alle grondeigenaren.   

**Start In 2023 geen gezamenlijke start. Vanaf 10.00 uur kan men individueel starten tot uiterlijk 11.00 uur. De tocht start met een aanlooproute van 10 km, door het Nederrijkswald. Het karakter van de fietstocht is geen wedstrijd, maar een toeristische prestatietocht. 

**Route mountainbike De keuze uit drie afstanden: 25-45-65 km. De NSG mountainbiketocht is een combinatieroute en bestaat uit drie lussen die onderling met elkaar zijn verbonden. De splitsingen zijn met borden aangegeven. De aanlooproute en zone 1 wordt aangegeven door een rood driehoek met twee rondjes, die het internationaal ATB teken aangeven. Zone 2 wordt aangegeven door een paars driehoek en zone 3 wordt aangegeven door een blauw driehoek. 

**Verzorging Onderweg is er verzorging voor de deelnemers. 25 km 1x, 45 en 65 km 2x en de gravelbiketocht kent 1 x een verzorgingspost.

**Natuur Deelnemers hebben respect voor natuur en milieu en deponeren afval (ook bananenschillen) in de daarvoor bestemde afvalbakken bij rustpunten, start en finish. 

**Helm Verplicht! Tijdens eerdere edities is gebleken dat het dragen van een valhelm zeer gewenst is.  Voor ieders veiligheid dus!    

**Service Bij pech kunt u ons servicenummer bellen. Indien gewenst kunt u worden teruggebracht naar het eindpunt. Deze mobiele nummers staan op het informatieformulier dat bij het inschrijfbureau wordt uitgereikt.   

**Lekke banden Tijdens vorige edities werd de organisatie geconfronteerd met enkele lekke banden. Het meenemen van een plaksetje, reservebanden en een pomp is aan te raden.  

**Finish De finish is evenals de start op locatie van camping Nederrijkswald.

**Douche en kleedruimte  Er bestaat de mogelijkheid tot douchen en omkleden.

**Warme maaltijd Vanaf 12.00 uur staat er voor iedere deelnemer een warme pasta maaltijd klaar. 

 **Foto’s Tijdens de toertocht worden foto’s gemaakt. Deze foto’s worden gepubliceerd op de site van www.justmbk.nl, www.nsgsport.nl  

**Verantwoording U neemt op eigen verantwoording deel aan de NSG – mountainbike of gravelbiketocht. De organisatie accepteert geen verantwoordelijkheid wanneer het evenement door overmacht afgelast zou moeten worden. Bij deelname ga je akkoord met de deelname voorwaarden. Deze zijn op de site van NSG sport beschreven. (www.nsgsport.nl)