JustMBK.nl

De NSG Mountainbiketocht 2022 telt drie afstanden: 25 km (zone 1) – 45 km (zone 1en 2) –  60 km (zone 1, 2 en 3). 

 

Route 1: Aanlooproute en Nijmegen. (25 km}

De aanlooproute start op de Zevenheuvelenweg en voert je door de bossen en weilanden van het Nederrijk. Hier is in 1976 de allereerste Europese wereldbekerwedstrijd voor mountainbike gehouden.

17,8 km / 220 hoogtemeters

Zone 2 /Blauwe wegbewijzering / route Mook / officiële MTB-route Rijk van Nijmegen

De mountainbikeroute Mook voert je door de Mookse en de Groesbeekse bossen. De route heeft een blauwe markering, de technische moeilijkheidsclassificatie gemiddeld ( blauw) en is iets minder technisch dan de routes in Nijmegen en Groesbeek. De route bevat diverse mooi flowing singletracks en glooiingen met diverse klimmetjes en leuke afdalingen. Er is op Klein Amerika een mooie lus over een panoramisch deel met fraai uitzicht op de omgeving en de stuwwal. Respecteer de vele wandelaars die net als jij willen genieten van al dat fraais.  Hiernaast voert de route over een track van Bikepark Mook, waarin o.a. drop offs, hoge kombochten en springschansen zijn meegenomen. De drop off heeft de keuze uit niet-26 cm-84 cm-116 cm.

Route 3: Reichswald & Mook & Groesbeek. (65 km)

17,5 km / 280 hoogtemeters

Zone 3/ Paarse wegbewijzering / Groesbeek / officiële MTB-route Rijk van Nijmegen

De route Groesbeek voert je door de bossen van de Wolfsberg, de Hooghe Hoenderberg en Dekkerswald. De route heeft een paarse markering en heeft de technische moeilijkheidsclassificatie blauw: gemiddeld. Op deze route is het technisch uitdagende Traumapad te vinden. Dit pad heeft zijn naam te danken aan zowel de fysieke als geestelijke trauma’s die de berijder op dit pad kan opdoen. Het pad is een 1,5 kilometer lange afdaling met vele flowy bochten, hoge dalende kuipbochten en rollers. De route biedt verder veel afwisseling tussen bredere paden en flowy singletrack. Aan kuipbochten, maar ook aan kort draaiwerk en afhangende bochten is geen gebrek. De route bevat ook veel hoogtemeters in de wat langere klimmetjes en afdalingen. Een technisch, uitdagende route dus.

Route 4: N Reichswald & Mook & Groesbeek & Nijmegen (80 km)

14,3 km / 187 hoogtemeters

Zone 4 / Rode wegbewijzering / Nijmegen / officiële MTB-route Rijk van Nijmegen

De mountainbikeroute Nijmegen voert je door de bossen van Westermeerwijk en De But. De route heeft een rode pijlmarkering en heeft de technische moeilijkheidsclassificatie blauw: gemiddeld. De route bevat veel variatie. Na de klim langs het Afrika museum vind je op De But veel afwisseling in bredere paden naast flink wat flowy, bochtige singletracks, kuipbochten, rollers en ook redelijk wat hoogtemeters. De verrassende “Dubbele Looie Piep” afdaling heeft twee switchbacks gevolgd door diverse kuipbochten. Belangrijk hier is je snelheid goed af te stemmen op je technische vaardigheid. Er wachten nog wat pittige, technische lekkernijen in het noordelijk deel van de route door bos Westermeerwijk. Niet alleen de lengte van 6 kilometer volledig singletrack is behoorlijk uitdagend. Ook de afwisseling in korte, snelle en soms ook dalende kuipbochten gaat razendsnel. De vele korte en iets langere venijnige, steile klimmetjes en afdalingen vragen erg veel van je techniek en fysiek vermogen.